Misnoegde Erika Vlieghe pleegt kwaad telefoontje naar Jan Jambon en neemt drastisch besluit

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Infectiologe Erika Vlieghe heeft de knoop doorgehakt: ze wil niet langer aanwezig zijn op de bijeenkomsten van de Nationale Veiligheidsraad.

"Mevrouw Vlieghe zat samen met ons in de Veiligheidsraad en we hebben samen beslist om het op deze manier te doen", zei Jan Jambon (N-VA) donderdag in het VTM Nieuws over de contactbubbels, die niet verkleind worden.

Erika Vlieghe wist niet wat ze hoorde, want ze had herhaaldelijk gepleit voor kleinere bubbels. Het was voor haar de druppel te veel, nadat de Veiligheidsraad al vaker beslissingen nam tegen het advies van de experten in.

"Dit was voor mij een brug te ver en om die reden heb ik besloten dat ik niet meer op de Veiligheidsraad aanwezig zal zijn, noch op de voorafgaande vergaderingen. Ik ben absoluut wel bereid om verder advies te geven, maar dat zal dan schriftelijk zijn", klonk het op VTM.

Jambon kreeg ook een kwaad telefoontje van Vlieghe. "Ik heb een zeer ontstemd bericht ingesproken. Hij heeft mij opgebeld en we hebben erover gesproken."