Frank Vandenbroucke weigert geheime e-mails met Erika Vlieghe te tonen: "Wat heeft hij te verbergen?"

door: STS
Frank Vandenbroucke - Erika Vlieghe
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke weigert inzage te geven in e-mailverkeer dat tijdens de coronacrisis werd uitgewisseld met GEMS-voorzitter Erika Vlieghe en coronacommissaris Pedro Facon.

De krant Het Laatste Nieuws vraagt naar eigen zeggen al meer dan een jaar om inzage te krijgen in de e-mails die verstuurd werden tussen Vandenbroucke, Vlieghe en Facon. "Om in te kunnen schatten hoe bepaalde beslissingen tot stand kwamen en om daarover te kunnen berichten", klinkt het.

Maar Vandenbroucke wil dit e-mailverkeer niet vrijgeven. Hij verdedigde zich in de Kamer door te zeggen dat sommige mails privacygegevens of bedrijfsgeheimen bevatten. Het zou bovendien om duizenden mails gaan die uitgeplozen zouden dienen te worden en dat zou te veel werk betekenen.

Andere partijen vinden dat echter geen goede reden om de mails niet vrij te geven. "De halsstarrigheid waarmee Vandenbroucke dit blijft weigeren, doet vermoeden dat hij zaken verborgen wil houden", klinkt het bij Vlaams Belang.

"Wat heeft u eigenlijk te verbergen?", klonk het namens de PVDA. "Waarom bent u er zo op gebrand om dat potje toegedekt te houden?", klonk het uit de hoek van N-VA.