Erika Vlieghe maakt zich zorgen over stijgende coronacijfers en lanceert nieuwe oproep

door: BVDO
Erika Vlieghe
Afbeelding bron: Photonews

De coronacijfers nemen de laatste dagen een stevige vlucht omhoog en infectiologe Erika Vlieghe is er lang niet gerust in.

De voorbije dagen stijgen alle coronacijfers in ons land. Zeker het aantal nieuwe besmettingen, maar ook de overlijdens gaan fors omhoog.

“Ik maak mij altijd toch wat zorgen en dat is niet altijd onterecht gebleken. Als we de zaken in perspectief zetten en vergelijken met vorig jaar, dan is de situatie zeker minder zorgwekkend,” vertelt Erika Vlieghe bij VTM Nieuws. “Zonder vaccinatie zou de situatie waarschijnlijk 10 keer erger kunnen zijn.”

Ook mensen die volledig gevaccineerd zijn komen de voorbije weken in het ziekenhuis, al is het merendeel niet zo ernstig ziek.

"Dat heeft dan vooral te maken met kwetsbaarheid en leeftijd en door onderliggende ziekte. Dat is ook de reden waarom die mensen een derde prik krijgen. Doe zoveel mogelijk buiten, ga niet rond elkaars nek hangen, draag een masker waar dat nodig is en laat u testen als je je ziek voelt. Let zeker binnen op ventilatie."