Erika Vlieghe heeft het moeilijk: "Frustrerend, maar ik moet het accepteren"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Infectiologe Erika Vlieghe geeft toe dat er bij haar toch wat frustraties zijn ontstaan over de beslissingen die de politiek neemt.

Het advies van de experten werd op het jongste Overlegcomité grotendeels opzijgeschoven. "Het is zeker frustrerend, dat ga ik niet verbergen", verklaarde Vlieghe aan de RTBF.

"Maar er heerst frustratie bij zowat iedereen. In de politieke wereld, onder de bevolking. We hebben allemaal genoeg van deze situatie. Maar we moeten ervoor waken de situatie niet nog meer te polariseren dan reeds het geval is."

Mondmasker

Toch vindt de GEMS-voorzitter het spijtig dat sommige maatregelen niet eerder genomen werden. "Vanaf september hebben we al het advies gegeven tot meer preventie en om niet alle maatregelen, zoals het mondmasker, te laten vallen."

"Jammer genoeg zijn onze aanbevelingen toen niet gevolgd. En het is waar dat wij het gevoel hebben dat de beslissingen telkens met een tijdje vertraging vallen. Het is frustrerend, maar ieder zijn rol. Wij zijn er om advies te geven en het is de politiek die dat in maatregelen moet vertalen. Dat moeten we accepteren."

Download nu de gratis app van Redactie24