Erika Vlieghe reageert op kritiek op virologen: "Wij moeten geen popsterren zijn"

door: MRO
Afbeelding bron: VTM-Nieuws

Virologen krijgen de laatste tijd heel wat kritiek te slikken en daar wil Erika Vlieghe toch op reageren. Ze vindt het niet correct dat virologen de schuld krijgen van alles wat er mis loopt.

Het coronavirus heeft ons leven danig op zijn kop gezet. We moeten leren samenleven met het virus en daarvoor kreeg het adviesorgaan Celeval een nieuwe samenstelling. Erika Vlieghe maakt hier nog steeds deel van uit, maar andere virologen niet meer.

"Het hele verhaal rond de nieuwe celeval waarin het bon ton is om te zeggen dat die oude virologen toch maar monodimensionele mensen zijn die niet multidisciplinair kunnen werken. Dit is niet correct", stelt Erika Vlieghe in De afspraak op VRT.

"We moeten leren leven met het virus en je moet daarover met verschillende mensen rond de tafel zitten, maar het is niet zo dat we dat niet hebben gedaan de afgelopen maanden."

"Wij moeten geen popsterren zijn, maar wij moeten ook niet van de karwats krijgen voor alles wat er misgaat. Bij alles wat misloopt in deze zeer ingewikkelde maatschappij wordt meteen gezegd dat het de schuld is van die stomme virologen. Laat ons alles terug even in balans zetten."