Frank Vandenbroucke roept de voorzitter van de PS tot de orde

door: BVDO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

De vaccinatieplicht blijft een hot issue voor de PS. Voorzitter Paul Magnette neemt standpunt in, maar wordt gecounterd door Frank Vandenbroucke.

Voor Paul Magnette, de voorzitter van PS, moet er nagedacht worden over een algemene verplichting van de vaccinatie tegen het coronavirus.

“Wanneer een vijfde of zesde golf volgt na de vierde, wanneer nieuwe varianten blijven opduiken waardoor we dit virus maar niet kunnen uitroeien, dan blijft het niet langer houdbaar en wordt het een kwestie van volksgezondheid”, zei hij in Le Soir .

Magnette stelt vast dat 98 procent van de gehospitaliseerden niet gevaccineerd zijn. Volgens hem mag er geen taboe rond de verplichte vaccinatie komen.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) floot hem meteen terug toen hij door La Libre Belgique om een reactie werd gevraagd. “Zo'n verplichting is niet aan de orde”, aldus Vandenbroucke.

Voor Vandenbroucke moet er werk gemaakt worden van sensibilisering om de mensen te overtuigen zich alsnog te laten inenten tegen het coronavirus.

Download nu de gratis app van Redactie24