Geert Molenberghs doet oproep aan politici: "Zou goed zijn om als bevolking te weten"

door: STS
Geert Molenberghs
Afbeelding bron: Photonews

Biostatisticus Geert Molenberghs vindt dat de politiek een duidelijk streefdoel voorop moet stellen wat betreft de coronacijfers. Dat zou de motivatie bij de bevolking ten goede moeten komen.

In november van vorig jaar werd het doel van maximaal 800 nieuwe besmettingen per dag en maximaal 75 nieuwe ziekenhuisopnames per dag vooropgesteld. Wanneer die cijfers enkele weken zouden aanhouden, zou er versoepeld kunnen worden.

De cijfers werden echter nooit gehaald, en intussen zijn we enkele versoepelingen en verstrengingen verder. Volgens Geert Molenberghs zou het goed zijn om opnieuw een doel voorop te stellen.

"Het zou goed zijn om als bevolking te weten wat we aan het doen zijn, waar we naartoe aan het gaan zijn. Of dat die eerdere cijfers moeten zijn, of andere, dat is uiteraard een politieke beslissing. Maar het hebben van een duidelijk doel en vooral weten dat de mogelijkheid bestaat, is uiterst belangrijk", zei Molenberghs op TVL.

Onder het plateau

Hij denkt dat de nieuwe maatregelen ons in een gunstige positie kunnen brengen. "Met de maatregelen die nu genomen zijn, met de duurtijd van vier weken die vooropgesteld is, is de mogelijkheid zeer groot dat we niet alleen in de richting van ons plateau gaan, maar dat we daaronder duiken. Dat we dus cijfers krijgen die gunstiger zijn dan we lange tijd gehad hebben. Denk aan cijfers zoals tijdens de zomer van 2020."