Gouverneur schudt regering wakker: “Kunnen we de scholen wel openhouden?”

door: BVDO
leerkracht en leerling met mondmasker
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De opkomst van de Britse variant van het coronavirus is vooral aan scholen en buitenschoolse activiteiten gelinkt. De Vlaamse regering wil vandaag bekijken wat nodig is. 

In Limburg worden meer en meer scholen tijdelijk gesloten, maar ook in andere delen van het land gebeurt dat meer en meer. De Limburgse gouverneurs vraagt zich af of dit voldoende is. 

"De regering, de Vlaamse regering, de federale regering moet daarin beslissingen nemen en ik zal er wel voor zorgen dat die uitgevoerd worden", zegt Lantmeeters bij Radio 2 Limburg. "Maar op dit moment moet ik roeien met de riemen die ik heb.” 

Een onpopulaire maatregel ligt vandaag al op tafel. Dat is het stopzetten van de buitenschoolse activiteiten voor -13-jarigen. Voor Lantmeeters is dat wellicht nog onvoldoende. 

“En als ik nu kijk naar de scholen en ik zie deze uitvallen, wanneer ik besmettingen zie, en hoe de Britse variant zorgt voor besmette kinderen die ouders gaan besmetten, dat vraag ik toch om even goed na de denken of we die scholen op deze manier wel kunnen openhouden."