Grote fouten met vaccinaties in Oostende: “Ik heb het daar ook lastig mee gehad”

door: BVDO
Bart Tommelein
Afbeelding bron: Photonews

Burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) van Oostende is niet te spreken over wat er in Oostende gedaan werd met de coronavaccins op overschot.

Op de Oostendse gemeenteraad werd er stevig gediscussieerd over enkele telewerkende medewerkers van het Oostendse stadhuis die zich met de overgebleven coronavaccins lieten inenten.

Burgemeester Bart Tommelein legde uit dat er een fout gebeurd was bij het opstellen van de reservelijsten. “Medewerkers met een verhoogd risico zoals medewerkers van de brandweer en straathoekwerkers staan op die lijst”, legde de burgemeester tijdens de gemeenteraad uit.

“Die werd aangevuld met administratieve medewerkers die daar niet op moesten staan, een menselijke fout. Van zodra we dit opmerkten, hebben we de lijst afgeschaft. Dat deze mensen voorrang kregen op wie een hoog risico loopt, is moeilijk te verklaren en ik heb het daar zelf ook lastig mee gehad.”

Oostende liet ondertussen een reservelijst digitaal opstellen voor 65-plussers. Mensen konden via de website inschrijven.