Harde lockdown voor België? "Denken daar zeer hard over na"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) sluit niet uit dat er strengere maatregelen genomen zullen worden.

"Het is én vaccineren én maatregelen. We gaan echt moeten combineren. Het is enerzijds de vaccinatie, de boosterprik, maar anderzijds zeer grote voorzichtigheid", zei Vandenbroucke op VTM.

"We gaan voorzorgsmaatregelen moeten nemen ten aanzien van de omikronvariant, dat is duidelijk. Ik ga daar niet op vooruitlopen. We gaan dat woensdag tijdens het Overlegcomité bespreken."

Lockdown

Nederland zit al op slot, daar is afgelopen weekend een harde lockdown ingevoerd. "Daar denken wij zeer hard over na. Ik kan zeggen dat ik daar de voorbije dagen al vele, vele uren over vergaderd heb met verschillende groepen experten."

"De Nederlandse situatie is wel anders, omdat ze daar nog bijna niemand het boostervaccin gegeven hebben. Gelukkig zijn wij wat dat betreft al een stuk gevorderd."

"Maar ik ga niet vooruitlopen op de maatregelen die we dan wel moeten nemen. Woensdag zullen we duidelijk maken wat we gaan doen in de strijd tegen de omikronvariant."

Blijf op de hoogte met de gratis app van Redactie24