Heel wat verzet tegen boetes voor niet-gevaccineerden: "Walgelijk"

door: STS
Vaccinatie van persoon
Afbeelding bron: Photonews

Maandelijkse boetes voor mensen die zich niet laten vaccineren: de regering van Griekenland voert die drastische maatregel in.

Elke Griek ouder dan 60 jaar die zich na 16 januari 2022 nog niet minstens één keer heeft laten vaccineren, zal maandelijks 100 euro kwijt zijn. Die boete wordt automatisch geïnd, meldt De Morgen. Het geld gaat naar een fonds voor de ziekenhuizen.

Wij vroegen op onze Facebook-pagina: "Moeten mensen die zich niet laten vaccineren gestraft worden, met bijvoorbeeld een boete van 100 euro, zoals in Griekenland?"

"Nee, zeker niet, iedereen zijn vrijheid", vindt Emiel.

"We zitten niet in een gevangenis. Ik heb al mijn vaccinaties gehad, maar dat wil niet zeggen dat wij kunnen beslissen wie zich wel of niet laat vaccineren", schrijft Linda.

"Verplichte vaccinatie is de oplossing. Anders mogen ze van mij de niet-gevaccineerden straffen. Zij straffen ons met hun weigering", zegt Daisy.

"Nee, ieder is baas over zijn eigen lichaam", stelt Kamiel.

"Nee, wie dat wil, moet maar naar Griekenland verhuizen. Kan het nog gekker?", vraagt Marie-Louise zich af.

"Zou geen slecht idee zijn. Worden ze ziek: geen gratis verzorging meer. Laat hen alles uit eigen zak betalen", vindt Marie-Claire.

"Als het helpt om meer mensen gevaccineerd te krijgen, is dat een goed voorstel", stelt Jean-Marie.

"Voor mij hoeft dat niet, maar ze moeten de niet-gevaccineerden op de laatste plaats zetten in de ziekenhuizen en alle dringende operaties wel laten doorgaan. Dat zou rechtvaardig zijn", vindt Maria.

"Nee, die mensen betalen ook voor recht op zorg. Dan moet je andere groepen ook bekijken: rokers, drinkers, druggebruikers, hardrijders... Dit is gewoon een walgelijke gedachte", zegt Nikki.

"100 euro is te weinig. Moet minstens elke maand verdubbelen, en verplichte opsluiting", vindt Peter.