Hiermee kan je gewoon reizen of naar concerten en festivals gaan zonder corona op te lopen

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Wetenschappers hebben een neusspray ontwikkeld die je 24 uur beschermt tegen het coronavirus. Dat opent de deuren voor heel wat zaken die nog verboden zijn.

Het product is een virusremmer en werd getest op fretten. “Je zou je dus kunnen beschermen tegen huisgenoten die besmet zijn of veilig je besmette ouders kunnen bezoeken”, zegt viroloog Rory de Vries van het Erasmus MC in het Algemeen Dagblad. “Maar het middel zou ook gebruikt kunnen worden voor extra bescherming bij reizen, concerten of festivals.”

Het product zorgt ervoor dat het virus niet in de neus of de longen geraakt. Fretten die een keer per dag het middel in hun neus kregen, bleken beschermd te zijn tegen infectie. Het middel werkte ook tegen de Zuid-Afrikaanse en Britse variant.

De onderzoekers hopen het middel snel op de markt te krijgen. “Stel je een plek voor waar veel mensen samenkomen, bijvoorbeeld een theater of een vliegtuig. Als iedereen van tevoren de spray neemt, daalt de transmissie van het virus. Ons antivirale middel voorkomt infectie, maar is hooguit een dag werkzaam. Het is dus niet geschikt om een groot deel van de wereldbevolking langdurig te beschermen door ze dagelijks een neusspray te geven.”