Is hij de enige optimist onder de experts? “Het is een goede zaak”

door: BVDO
Alexander De Croo overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

Na het Overlegcomité van woensdag schreeuwden zo goed als alle experts moord en brand over de beslissingen die de regeringen namen.

De versoepelingen die het Overlegcomité woensdag aankondigde vielen bij heel wat experts niet in goede aarde. Volgens hen zijn de coronacijfers niet goed genoeg om dit allemaal toe te laten.

Zeker de situatie in de ziekenhuizen blijft de nodige zorgen baren. “We moeten ons er wel goed bewust van zijn dat we nog middenin de derde golf zitten”, zegt viroloog Steven Van Gucht aan De Morgen. “Op dit moment is de situatie nog heel precair. Maar we gaan ervan uit dat we die curve naar beneden kunnen krijgen, als we een aantal maatregelen nog even blijven volgen.”

Hij is dan ook heel optimistisch over de komende maanden en ziet alles goed komen. “Dat de terrassen openen op 8 mei: ik denk dat dat een goede zaak is. Je kan dat veilig organiseren door te zorgen dat er geen grote groepen aan één tafel aanschuiven en dat er ruimte is tussen de tafels”, besluit Van Gucht.