Huisartsen die tegen vaccinaties zijn worden geschorst: “Geen plaats voor deze gekkigheid"

door: BVDO
dokter onderzoekt patient
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De Orde der Artsen heeft de jacht geopend op dokters die geen correcte informatie geven over het coronavaccin en zo zorgen dat mensen zich niet laten vaccineren.

Volgens de Orde der Artsen zijn er al enkele procedures gestart tegen dokters die twijfelen aan het coronavaccin. Het Nieuwsblad schrijft dat er al enkele straffen uitgesproken zijn.

De dokters riskeren een schorsing van vele maanden. "Want wat zij doen, is een kaakslag voor alle huisartsen die elke dag hun leven riskeren om patiënten te helpen”, zegt professor Michel Deneyer ondervoorzitter van de Orde. “Er zijn artsen die de grootste zever verkopen en de vraag is waarom. Die beunhazerij moet eruit."

En die schorsing heeft ook de nodige gevolgen. "Je mag dan dus niet werken. Je mag je vak niet meer uitoefenen en verdient niets meer. Dat zijn serieuze straffen en bovendien ben je je clientèle kwijt want dat moet dan elders terecht", aldus Deneyer aan Radio 1. "Ik vind het vreemd want in hun opleiding is er geen plaats voor dit soort gekkigheden en ideeën die niet kloppen. De waarheid is de wetenschap en als je daar niet van uit gaat kan je niet werken als arts."

"Ik heb ook al huisartsen gezien die op Facebook zeggen dat er piepkleine nanobots in die vaccins zitten om ons zo te kunnen besturen”, zo vult Roel Van Giel, voorzitter van huisartsenvereniging Domus Medica, hem aan. “Je houdt het niet voor mogelijk, maar er zijn helaas dokters die die boodschap verspreiden."