Huisarts is het beu: "Niet gevaccineerd? Ga maar ergens anders"

door: STS
Vaccin
Afbeelding bron: Pixabay

Een huisarts uit het Antwerpse heeft een drastisch besluit genomen. Hij houdt de deur voortaan gesloten voor niet-gevaccineerde mensen.

De arts in kwestie raadt niet-gevaccineerde personen aan om een andere huisarts op te zoeken. Hij hing een duidelijke boodschap op de deur van zijn praktijk.

"Vanaf 1 januari zal ik geen patiënten meer ontvangen die niet gevaccineerd zijn. Indien niet gevaccineerd, zoekt u best een andere huisarts, omdat ik van oordeel ben dat u dan geen vertrouwen hebt in de geneeskunde - en dus ook niet in mij", lezen we in Het Nieuwsblad.

De Orde der Geneesheren is echter niet te spreken over deze boodschap; de dokter gaat deontologisch gezien in de fout wanneer hij niet-gevaccineerden in het algemeen weigert.

"De arts kan alleen geval per geval oordelen dat hij een therapeutische relatie niet kan verderzetten of geen tussenkomst of behandeling kan verlenen. Daar moet een duidelijke aanleiding voor zijn: een conflict met de patiënt of een gebrek aan welwillendheid", klinkt het in de krant.

Ook als de patiënt de gezondheid van de arts in gevaar brengt, mag de arts verzorging weigeren en de patiënt doorverwijzen naar een collega. Hij moet wel eerst nagaan of de patiënt geen hoogdringende aandoeningen heeft.

Download nu de gratis app van Redactie24