Kapper die in het zwart verder werkt gaat op televisie in de clinch met Erika Vlieghe

door: BVDO
Kapper C'est pas tous les jours dimanche RTL
Afbeelding bron: RTL

Een kapper die ondanks het verbod op contactberoepen nog klanten knipt, ging in tegen infectiologe Erika Vlieghe die zei dat zijn handelingen heel veel risico’s inhouden. 

Het vreemde voorval gebeurde zondag in het RTL-programma ‘C’est pas tous les jours dimanche’. Een kapper getuigde er dat hij omwille van financiële redenen klanten blijft ontvangen om hun haren te knippen. Hij wil geen gebruik maken van het OCMW, zoals de presentator suggereerde. 

"Het is een kwestie van overleven," zei de kapper. "Al mijn spaargeld heb ik gestoken in het overnemen van mijn salon. Ik heb niets meer. Ik zie niet in hoe ik verder kan leven. Er is een risico. Maar ik denk dat er ook een risico zit in het ophalen van speelgoed voor Sinterklaas. Er is overal een risico.”  

Erika Vlieghe reageerde op de situatie van de man. “Ik heb respect voor mensen die met financiële problemen zitten, maar het risico is veel groter om nauwe contacten te hebben dan om naar een winkel te gaan om iets te kopen, omdat het contacten zijn met meer afstand en van korte duur. Als je je haar doet, zijn dat contacten die langer meegaan.”