Kernkabinet weet niet wat te doen met niet-essentiële reizen

door: BVDO
Frank Vandenbroucke - Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Het kernkabinet boog zich vandaag over wat er met niet-essentiële reizen moet gebeuren. Deze maatregelen worden genomen om de verspreiding van de Britse variant van het coronavirus in te dijken. 

Wie minder dan 48 uur een tripje naar het buitenland maakt, viel tot vandaag niet onder de verplichting om een Passenger Locator Form in te vullen. Zo was het ook nooit mogelijk om een quarantaine opgelegd te krijgen voor die verplaatsingen. 

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke gaf zondagavond al mee dat er geen verbod zou komen op niet-essentiële reden. “Maar we gaan een stap verder in het ontraden en moeilijk maken van buitenlands reisverkeer”, zei Vandenbroucke bij VTM Nieuws. 

Maandag zat het kernkabinet over de kwestie samen. Een besluit kwam er niet, zo schrijft De Tijd. De beslissing wordt doorgeschoven naar het Overlegcomité, dat mogelijk eerder dan vrijdag zal gehouden worden.

Volgens verschillende bronnen is het plan om de tijd die je in het buitenland mag doorbrengen zonder Passenger Locator Form terug te brengen tot 16 uur, waar dat nu 48 uur is.