Geen waarschuwing meer: "Onmiddellijk boete van 250 of 750 euro"

door: STS
Afbeelding bron: pexels

Er zal vanaf nu strenger opgetreden worden tegen reizigers die niet in orde zijn met hun coronacertificaat en hun Passenger Locator Form (PLF). Dat laat het College van procureurs-generaal en het parket Halle-Vilvoorde weten.

De herziene omzendbrief voorziet geen waarschuwingen meer, "aangezien het nu al lange tijd duidelijk is dat er verplichtingen verbonden zijn aan reizen".

"De reiziger die niet in orde is, zal de mogelijkheid hebben een onmiddellijke minnelijke schikking van 250 euro te betalen. Indien deze betaling geweigerd wordt of de inbreuk ten onrechte betwist wordt, zal de reiziger door het parket gedagvaard worden voor de politierechtbank."

Wie de boel probeert te belazeren met een vervalst formulier, staat een nog zwaardere boete te wachten. "Als we vaststellen dat het PLF vervalst werd, dan maakt men zich schuldig aan 'valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken' en wordt er een onmiddellijke minnelijke schikking van 750 euro voorgesteld. Bij niet betaling of betwisting, zal er een dagvaarding voor de correctionele rechtbank volgen."