Komen er strengere maatregelen? "Kijk maar naar de landen rondom ons!"

door: STS
Afbeelding bron: pexels

Donderdag vindt er een nieuw Overlegcomité plaats, het eerste van het nieuwe jaar. De situatie rond de corona-epidemie zal geëvalueerd en mogelijk bijgestuurd worden.

Wie weet wordt het wel noodzakelijk geacht om in te grijpen, nu de omikronvariant van het virus voor zeer veel besmettingen zorgt.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Denk jij dat er strengere maatregelen komen omwille van de omikronvariant?"

"Ik zou niet weten waarom. De maatregelen van de Vivaldi-regering bevatten geen enkele logica", schrijft Fanny.

"We zien wel wat ervan komt. Europa moet beter samenwerken. Maar hier, hier kan men het nog niet", stelt Liliane.

"Nee, want ze durven niet. Ze hebben geen ballen", schrijft Paul.

"Ja, want kijk maar naar de landen rondom ons", stelt Danielle.

"Het heeft geen enkele zin", denkt Anny.

"Ik weet niet meer wat we ervan moeten denken. Ze maken ons bang", zegt Rita.

"Ja, het zal nog een jaar duren, en ik denk dat ze nu in januari door een te hoog aantal besmettingen weer maatregelen gaan treffen", zegt Sabrina.

"Het is wel genoeg geweest. Heb al drie spuiten gehad. Stop nu eens met ons te blijven pesten. Ik wil een goed 2022", zegt Marcel.

"Nee, ik denk dat er strengere maatregelen komen omdat/zolang we eraan toegeven, omdat velen er zelfs om smeken. Ze vinden het niet genoeg om zichzelf te isoleren/beschermen/op te sluiten, nee, ze eisen dat iedereen wordt opgesloten", schrijft Sonia.

"Laat alles nu eens z'n gangetje gaan. Al die maatregelen maken onze zelfstandigen kapot", zegt Christine.

"Ik hoop het, want met Nieuwjaar hebben ze hier allemaal heel onveilig gedaan. Hoop dat er nu niet te veel nieuwe gevallen zijn, maar heb er mijn twijfels over", laat een tweede Christine weten.