Steven Van Gucht heeft wat te zeggen over opstoot corona: "Dat is wel belangrijk om te weten"

door: STS
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Viroloog Steven Van Gucht heeft gereageerd op het stijgende aantal coronabesmettingen. Hij vindt het opvallend dat er een stijging is in de zomer.

Naast metingen in het rioolwater die een opstoot van het coronavirus aangeven, is dit ook te zien in testen die uitgevoerd worden in de zorg. "Enkele maanden terug was nog 1 of 2 procent van de testen positief, maar ondertussen zitten we wel al rond de 15 procent", vertelde Van Gucht aan de VRT.

Opvallend is dat we een stijging zien in de zomer. "Dat zien we bijvoorbeeld bij verkoudheden zelden of nooit. Het is toch een indicatie dat het coronavirus nog niet volledig gestabiliseerd is."

"Het virus circuleert nog altijd en je kan het ook in de zomer oplopen. Voor mensen met een zwakkere gezondheid is dat wel belangrijk om te weten."

Vakantie

De verwachting is wel dat het aantal besmettingen tijdens de komende weken zal afnemen, omdat de scholen dicht zijn. Veel mensen hebben ook vakantie. Wellicht zal het weer ook wat beter worden en zullen mensen dan meer tijd buiten doorbrengen, waar het risico op besmetting veel kleiner is.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp