Marc Van Ranst woest over wat mensen doen: “Het meest frappant van allemaal”

door: BVDO
Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

Viroloog Marc Van Ranst zit nog steeds in zijn safehouse en haalt nog maar eens uit naar mensen die sympathie tonen voor Jürgen Conings.

Marc Van Ranst zegt dat hij perfect kan voorstellen dat Jürgen Conings getraumatiseerd is door dingen uit het verleden. Zelfs het feit dat de stoppen dan doorslaan, kan de viroloog begrijpen.

Maar de sympathie voor Conings van anderen, dat begrijpt Van Ranst niet. “Dat normale mensen zo iemand een held vinden en het heel normaal vinden dat hij mij naar het leven staat, daar heb ik veel meer problemen mee om dat te begrijpen. Als mensen in een bepaalde emotiestroom zitten, kunnen ze heel ver gaan”, zegt Van Ranst aan Het Nieuwsblad.

Hij vond zelfs informatie over hoe hij zou moeten sterven. “Het meest frappant was dat er weddenschappen werden afgesloten over exact wanneer en met hoeveel kogels ik zou worden afgeknald. Er zijn mensen die echt menen dat je afgemaakt mag worden. Dat je afgemaakt móét worden”, besluit Van Ranst.

Marc Van Ranst deed het afgelopen jaar maar liefst twintig keer aangifte van bedreigingen. Uiteindelijk zouden het er veel meer moeten zijn, maar daar heeft hij geen tijd voor, zo geeft de viroloog nog mee.