Gezin moet ondergedoken leven door bedreigingen tegen zoon: "Hij eet en slaapt niet meer en durft niet buiten komen"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Het gezin van de jongen die op sociale media er ten onrechte van beschuldigd wordt verantwoordelijk te zijn voor het prikincident op het jongerenfestival We R Young, leeft nu ondergedoken.

De 15-jarige jongen krijgt duizenden haatberichten en doodsbedreigingen. Volgens zijn belagers zit hij achter het vermeende geval van 'needle spiking', omdat hij gefilmd werd terwijl wegliep van een meisje dat was flauwgevallen.

In werkelijkheid spurtte hij naar de EHBO-tent, zeggen zijn ouders. Ook de politie zegt dat de jongen nergens van verdacht wordt.

Intussen wordt de hele familie belaagd. "5.000 berichten, 7.000... Onvoorstelbaar. Telefoons bleven afgaan. Zowel bij ons, onze zoon, onze andere kinderen, ooms, nichtjes... Iedereen die zijn naam draagt", vertelde de moeder van de jongen op VTM.

De bedreigingen zijn niet min: "Als ik je zie, sla ik je dood. Zie ik je in Hasselt lopen, gegarandeerd ben je kapot. We wachten je op op school. We slaan je onder de bus door..."

Met de jongen gaat het niet goed. Hij durft niet meer naar school te gaan. "Wij moeten toekijken hoe hij niet eet, niet slaapt, niet buitenkomt, niet speelt zoals andere kinderen. Hoe hij emotioneel wegzakt."

De jongen en zijn moeder hebben klacht ingediend bij de politie wegens belaging, laster en eerroof en schriftelijke bedreiging.