Marc Van Ranst ziet nieuw probleem in coronapandemie tevoorschijn komen

door: BVDO
Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

De coronapandemie lijkt stilaan op zijn einde te lopen, maar toch ziet viroloog Marc Van Ranst een nieuw probleem dat het daglicht ziet.

Woensdag gaan een hele reeks versoepelingen in. Daarmee lijkt het einde van de coronapandemie in ons land wel heel dichtbij te komen.

Voor viroloog Marc Van Ranst komt er echter een nieuw probleem aan: “de achteraf-experten”, noemt hij het op Facebook. “Zij wisten het altijd al beter, maar hadden zich tijdens de pandemie op de achtergrond gehouden omdat ze ‘niet zo mediageil zijn als de studiovirologen’”, schrijft Van Ranst op Facebook.

Want nu weet iedereen heel goed uit te leggen hoe het wel had moeten lopen in de aanpak van deze pandemie. “Maar nu kunnen de achterafexperten plots niet langer zwijgen, en voelen ze zich verplicht om hun superieure crisis-aanpak met de wereld te delen, zodat we volgende keer niet dezelfde domme fouten zouden maken.”

Voor de expert heeft hun oordeel echter weinig waarde. “De achteraf-experten maken weinig indruk op diegenen die vuil en vermoeid in de loopgraven stonden tijdens het offensief. Zij weten dat bij een volgende crisis de achteraf-experten zonder twijfel weer op het strijdtoneel zullen verschijnen. Achteraf.”