Nederlanders die grens oversteken wekken wrevel op: "Geef ze allemaal een boete"

door: STS
Winkelen - shoppen - drukte - Meir
Afbeelding bron: Photonews

De omikronvariant neemt aan kracht toe. Verschillende Europese landen voeren strengere maatregelen in om de situatie onder controle te houden.

Nederland ging al in volledige lockdown. De niet-essentiële winkels en de horeca moeten de deuren verplicht gesloten houden. Dat zorgt ervoor dat heel wat Nederlanders te grens oversteken naar België.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Moet het Overlegcomité de grenzen toegooien in de strijd tegen de omikronvariant? Of is dat niet nodig?"

"Alleen woon-werkverkeer doorlaten. Het is hier op dit moment aan de grens niet normaal", zegt Clara.

"Wanneer gaan ze in Europa eens hetzelfde doen? Iedereen in zijn eigen land, dan gaan we misschien wat veranderingen zien. Maar anders gaat het nog lang duren, denk ik", schrijft Martine.

"België is ook niet virusvrij en mocht ons land in lockdown gaan, weet ik zeker dat de helft ook de grens oversteekt om te shoppen of een pintje te drinken", stelt Thierry.

"Als het andersom was, zouden de mensen ook naar Nederland gaan", denkt Philomena.

"De grenzen mogen dicht, zolang wij onze contacten dan mogen behouden", stelt Jonas.

"Zeker en vast. Goede lockdown, dat is het probleem verplaatsen. Niemand blijft thuis en bij ons lopen de winkelstraten bomvol", merkt Kim op.

"Wat ze moeten doen, is de regels die er nu zijn meer handhaven. Meer controleren. Ik heb amper controle gezien of ervaren. Veel te laks beleid. In het buitenland, zoals in Frankrijk en Italië, wordt er meer gecontroleerd", merkt Abdel op.

"Sluit de grenzen voor Nederlanders. Ze komen massaal naar hier en dan is het daarna aan ons om in lockdown te gaan", vreest Dirk.

"Sorry mensen, maar grenzen dichtgooien kan onze economie niet meer aan", stelt Francine.

"Zoals vorige keer toen het andersom was en de Belgen een boete kregen als ze in Nederland op de terrasjes zaten: nu ook voor elke Nederlander een boete als ze naar hier komen voor hun plezier", vindt Jan.

"Men had de grenzen moeten sluiten, en vooral het reizen naar het buitenland verbieden. Ze gaan alles dichtgooien, maar het reizen wel in leven laten", stelt Christophe.

"Zolang alle landen niet dezelfde aanpak hebben, kun je in lockdown gaan wat je wil. Als je nu ook in Lommel kijkt hoeveel Nederlanders de grens oversteken om hier hun ding te doen omdat in Nederland alles dicht is... Dus die aanpak van Nederland helpt niet", schrijft René.

"Europa moet ingrijpen. Voor de één of andere vogelziekte hebben ze meteen maatregelen voor heel Europa. Maar voor de mens moet ieder land zijn eigen regel opmaken", stelt Guido vast.