Ook Annelies Verlinden plaatst voorbehoud bij de aangekondigde versoepelingen

door: MRO
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

Het Overlegcomité besliste om in stappen te versoepelen. Veel mensen kijken reikhalzend uit naar onder meer de heropening van de terrassen, maar niets is helemaal zeker.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) benadrukte al dat de versoepelingen op 8 mei en begin juni er enkel kunnen komen als de situatie dat toelaat.

Ook Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) beklemtoont dat er geen garantie is dat de aangekondigde versoepelingen er zullen komen op de vooropgestelde data.

"Het was zeker niet de bedoeling om valse hoop te creëren. Ik denk dat mensen dat ook beu en dat dat niet meer aanvaard wordt. Als we perspectieven geven, moeten die realistisch zijn", aldus Annelies Verlinden bij de regionale zender RTV.

"Aan de andere kant moet je ook zeggen dat als het virus dermate terug oprukt dat we beslissingen moeten nemen, dan kunnen we niet aarzelen. We kunnen ons niet permitteren om ziekenhuizen overvol te laten lopen en dat mensen de juiste zorg niet meer kunnen krijgen."

Volgens de minister zal het gedrag van de bevolking veel bepalen. "Het zal ook een beetje van ons allemaal afhangen. Als we ons aan de maatregelen houden, dan zullen we in een veilige zone zitten. Als we ons niet meer gedragen, dan zullen de cijfers mogelijk onvoldoende comfortabel zijn."