Pierre Van Damme heeft echt geen leuk nieuws: "Gaan we in 2022 ook nog voelen"

door: STS
Pierre Van Damme
Afbeelding bron: Photonews

Epidemioloog Pierre Van Damme zegt het lossen van de maatregelen op 1 oktober ervoor gezorgd heeft dat mensen gingen denken dat het coronavirus iets uit het verleden is. Dat is allerminst het geval, stelt de professor.

Van Damme blikte op Eén vooruit naar het Overlegcomité, waar wellicht beslist zal worden dat de mondmaskerplicht in onder andere winkels een comeback zal maken.

"Een mondmaskerplicht is een van de belangrijke maatregelen. Ik denk dat we vooral moeten kijken naar welk pakket goedgekeurd zal worden. Omdat je op verschillende zaken moet inzetten om de circulatie van het virus zoveel mogelijk tegen te houden", klonk het.

"We gaan dat nooit helemaal kunnen doen. Maar op 1 oktober heeft men alles ineens losgelaten. Dat geeft heel veel mensen de indruk dat het voorbij is. Eigenlijk is het niét voorbij, het is nérgens voorbij."

"Dat gaan we toch nog tot een stukje in 2022 moeten ondervinden, dat we maatregelen moeten hebben. We moeten zeker de samenleving niet lamleggen, maar we hebben wel maatregelen nodig die er net voor zorgen dat de samenleving kan draaien, terwijl me minder blootgesteld zijn aan het virus."

Download nu de gratis app van Redactie24