Pierre Van Damme "kreeg kippenvel" van wat hij zag in vaccinatiecentrum

door: STS
Pierre Van Damme
Afbeelding bron: Photonews

Vaccinoloog Pierre Van Damme is bijzonder tevreden dat de Vlaamse zorgmedewerkers en de vrijwilligers in de vaccinatiecentra in de bloemetjes worden gezet.

Voor hen wordt er op 19 en 20 november in het Sportpaleis een 'Dankeditie voor de zorg' van Night of the Proms georganiseerd.

Night of the Proms, Ziekenhuis Netwerk Antwerpen, GZA Ziekenhuizen en de Vlaamse Regering slaan hiervoor de handen in elkaar.

Elke zorgverlener kan het evenement met een extra persoon - en mét Covid Safe Ticket - bijwonen. De tickets zijn gratis dankzij sponsoring en donatie van het grote publiek (doneren kan via dankeditievoordezorg.be).

Axelle Red, Sandra Kim, Stan Van Samang, Sylver, Mama's Jasje, Willy Sommers, John Miles, het koor Fine Fleur en Antwerp Philharmonic Orchestra zijn al bevestigd.

Applaus en witte lakens

"De solidariteit met de zorg die mensen toonden door te applaudisseren en witte lakens uit te hangen is ons allen bijgebleven", stelt Pierre Van Damme van de Universiteit Antwerpen in een persbericht.

"Diezelfde solidariteit zien we in de vaccinatiebereidheid: we doen het voor onszelf en voor elkaar. En het is ook die solidariteit van de vrijwilligers in de vaccinatiecentra waarvan ik, telkens ik ze bezocht, gewoon kippenvel kreeg."

"Ik vind dit een schitterend initiatief waar ik voor 100% achter sta. En zo ben ik zelfs nog sneller met een feestje dan mijn zoon Tom, die Het Grote Bevrijdingsfeest wilde organiseren."