Pierre Van Damme over coronamaatregelen: “Deze uitspraak levert mij wellicht een doodsbedreiging op”

door: BVDO
Pierre Van Damme
Afbeelding bron: Photonews

We zijn lang nog niet van het coronavirus af, zo meent expert Pierre Van Damme. Hij blijft aandringen om niet alles zomaar te lossen.

Voor vaccinoloog Pierre Van Damme is het duidelijk. De coronamaatregelen, zoals het dragen van mondmaskers, kunnen nog niet verdwijnen.

“Ik denk dat mondmaskers op het openbaar vervoer nog een tijdlang nuttig kunnen zijn. Al levert deze uitspraak mij wellicht meteen een doodsbedreiging op”, zegt Van Damme aan De Morgen.

Van Damme zegt met die doodsbedreigingen te leren leven. Hij weet het al een tijdje te relativeren. Het grote verwijt dat hij telkens krijgt is dat hij de mensen hun vrijheid afneemt.

Toch is daar genoeg reden voor, aldus Van Damme. “Laat scholieren die maskers nog maar even dragen, en hang alstublieft een CO -meter in elke klas, om de luchtkwaliteit te controleren. Dit virus blijft ons verrassen, dus laten we voorzichtig zijn.”

Volgens Van Damme komen er op 1 september heel veel dingen samen, zoals school, werk en openbaar vervoer. Met de mensen die uit vakantie terugkomen erbij, is er veel virus te importeren.