Pierre Van Damme vertelt wat zijn perfecte kerstcadeau zou zijn

door: BVDO
Pierre Van Damme
Afbeelding bron: Photonews

Pierre Van Damme is afgelopen jaar een Bekende Vlaming geworden door de coronacrisis. En niet iedereen was positief tegen hem en dat raakt hem ondanks alles wel. 

"Het is allemaal zo snel gegaan, dat je amper beseft in wat voor een rollercoaster je bent beland”, zegt Van Damme in ‘Start je dag’ op Radio 2. “Het is pas op het moment dat je op de pauzeknop drukt en je bijvoorbeeld met je echtgenote naar de stad of de kust trekt, blijkt dat veel mensen naar je omkijken. Mijn vrouw heeft dan de gewoonte om te zeggen dat ik gespot ben, want zelf merk ik dat amper." 

Hij kreeg naast veel steunbetuigingen ook heel veel haatmail over zich. "Dat is natuurlijk niet fijn. Je moet die een plaats geven. Ik print ze ook allemaal uit. Sommige mails worden beantwoord, andere niet. Het hangt ervan af hoe beleefd mensen zijn. Ik probeer er niet te zwaar aan te tillen maar het zegt vooral iets over de maatschappij, dat daar de grens van wellevendheid soms ver te zoeken is." 

Wat zou het perfecte kerstcadeau zijn. "Een COVID-19-vaccin want ik zou het absoluut nemen. Hopelijk wordt 2021 een positief kanteljaar en dat zullen we dan ook nooit vergeten. We hebben zo hard gewerkt dit jaar dat we niet zelf in de keuken willen staan. Het wordt Italiaans eten en zo steunen we ook de horeca.”