Pierre Van Damme ziet dat strijd tegen corona niet voorbij is en doet oproep

door: BVDO
Pierre Van Damme
Afbeelding bron: Photonews

Expert Pierre Van Damme ziet dat de coronacijfers de goede richting uitgaan, maar wacht toch bang af wat het najaar zal brengen.

De coronacrisis lijkt beetje bij beetje te verdwijnen, maar het is bijlange nog niet duidelijk wat het najaar zal brengen. De coronabarometer, de ventilatie, mondmaskers en de immuniteit moeten ons helpen om in de toekomst snel te schakelen indien nodig.

Volgens expert Pierre Van Damme moeten er tussen nu en het najaar nog veel gebeuren qua onderzoek. Doordat de omikronvariant onder controle is hebben wetenschappers daar de nodige tijd voor. Dat moet ons klaarstomen om een nieuwe piek in het najaar zoveel als mogelijk te voorkomen.

“Ik denk aan vaccinatie met langere intervallen, of nieuwe vaccins die in de pipeline zitten en het effect dat ze hebben op mensen die al een vaccin gekregen hebben of nog niet-gevaccineerd zijn. Die wetenschappelijke gegevens en een gedegen surveillance zullen ons wapenen tegen eventuele volgende pieken”, zegt hij aan Gazet van Antwerpen.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24