Serieuze gevolgen voor personen die vaccin van AstraZeneca nu weigeren

door: MRO
Pierre Van Damme
Afbeelding bron: Photonews

Steeds meer mensen maken zich zorgen over het AstraZeneca-vaccin na de negatieve berichtgeving hierover van de afgelopen periode. Vaccinoloog Pierre Van Damme legt uit wat er gebeurt als je het vaccin nu weigert.

Het aantal personen dat twijfelt of weigert om zich te laten vaccineren met het vaccin van AstraZeneca neemt toe. De gevolgen voor hen zijn serieus.

Deze personen zullen immers hun prioriteit verliezen en krijgen ook niet de garantie dat ze over enkele maanden met een ander vaccin worden ingeënt.

"Laten we zeggen dat die persoon dan zijn prioriteit kwijt is. De kans om zich te vaccineren blijft, maar we gaan die dan niet in de prioritaire groep behouden. Dan gaat die naar een volgende groep opschuiven."

"Dat kan een verschil maken van één tot twee maanden. Dan is er ook nog geen garantie dat ze dan dat bepaald vaccin niet gaan krijgen. Dat kunnen we niet garanderen", vertelt Pierre Van Damme in De Zevende Dag op Eén.

"We zijn heel blij dat we binnenkort over 4 vaccins kunnen gaan beschikken die veilig en werkzaam zijn. We gaan die telkens gebruiken bij de uitrol van de vaccinaties."