Pierre Van Damme heeft belangrijk nieuws voor wie AstraZeneca of Johnson & Johnson toegediend kreeg

door: STS
Pierre Van Damme
Afbeelding bron: Photonews

Vaccinoloog Pierre Van Damme heeft nieuws in verband met de derde prik voor mensen die eerder het vaccin van AstraZeneca of Johnson & Johnson toegediend kregen.

Van deze twee vaccins is bekend dat de werkzaamheidsgraad iets lager ligt. Een derde prik, of boostervaccinatie, is dus zeker aangeraden voor wie een van deze vaccins kreeg. Mogelijk krijgen deze mensen voorrang op een derde prik, met Pfizer of Moderna.

"We weten intussen dat we mensen die het vaccin van AstraZeneca of Johnson & Johnson kregen perfect een herhalingsvaccinatie kunnen geven met een Pfizer- of Moderna-vaccin", zei Pierre Van Damme in 'Terzake'.

"Een aantal maanden geleden hadden we daar veel te weinig gegevens over. Intussen weten we dat dat doeltreffend is. Die mensen mogen gerust zijn als zij AstraZeneca of Johnson & Johnson als basisvaccinatie hebben gekregen en nu uitgenodigd worden voor een Pfizer of Moderna vaccin: dit is perfect qua veiligheid en doeltreffendheid."

"We krijgen ook heel wat berichten binnen van jonge mensen onder de 65 jaar die Johnson & Johnson of AstraZeneca hebben gekregen. Zij vragen zich af of ze een herhalingsvaccin kunnen krijgen."

"Dat dossier ligt op tafel bij de Hoge Gezondheidsraad. We gaan volgende week bijeenkomen, om tegen half november een beslissing te nemen."

Download nu de gratis app van Redactie24