Steven Van Gucht reageert op de beelden met te veel volk tijdens het voorbije weekend

door: BVDO
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Het weer heeft ons dit weekend lekker verwend, maar in deze moeilijke coronatijden doken op sociale media al snel weer beelden op van veel volk op openbare plaatsen.

Het mooie weer heeft de Belgen massaal naar buiten gelokt. Op veel plaatsen zorgde dat voor problemen. Zo werd in Oostende opgeroepen om niet meer naar de stad te komen. Ook Bokrijk werd afgesloten omdat er te veel volk was.

De beelden op sociale media toonden dat er van afstand houden en bubbels respecteren weinig sprake was. “Belangrijk is dat mensen zich ook buiten aan hun bubbels houden", zegt viroloog Steven Van Gucht aan HLN. "Maar ik weet dat mensenmassa's er op beeld altijd indrukwekkender uitzien dan in het echt.”

Volgens Van Gucht ligt het probleem zeker niet buiten. “Ik ging zelf ook wandelen en langs de fietspaden en in de speeltuin was het druk. Maar ik heb me er geen moment onveilig gevoeld. Meer zorgen maak ik me om wat er binnen in de privésfeer gebeurt. Mensen zijn de maatregelen moe en springen er wat losser mee om. Laten we dus hopen dat het goede weer goed is voor de moraal en energie geeft om vol te houden.”