Steven Van Gucht waarschuwt: "Geen goed idee om dit met Allerheiligen te doen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Viroloog Steven Van Gucht roept iedereen op om tijdens Allerheiligen niet met de familie af te spreken.

"Tijdens het komende Allerheiligenweekend zullen veel mensen een bezoek brengen aan de begraafplaatsen. Dit kan op een veilige manier, indien de gebruikelijke maatregelen gerespecteerd worden", zegt Steven Van Gucht.

"Draag een mondmasker. Wanneer u een oude bekende tegenkomt, denk er dan steeds aan om voortdurend afstand te houden. Merkt u dat het erg druk is, stel uw bezoek dan uit en keer later terug."

Familie en vrienden

"Traditioneel wordt er na het bezoek aan de begraafplaats vaak afgesproken met de familie. We begrijpen dat mensen - zeker in deze huidige, moeilijke tijden - troost willen zoeken bij elkaar. Dit zijn echter uitzonderlijke tijden, en een uitzonderlijke Allerheiligen. Het is beter om deze keer niet af te spreken met vrienden of familie", waarschuwt Van Gucht.

"Elke keer dat we samenkomen, kan het virus de brug maken van het ene huishouden naar het andere. Het doorbreken van die bruggetjes maakt een groot verschil voor het verdere verloop van de epidemie en kan binnen twee weken het verschil maken voor onze ziekenhuizen."