Steven Van Gucht ziet gevaar verbonden aan kappersbezoek: "Dit is zeer belangrijk, anders laait coronavirus op"

door: STS
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

"Vanaf zaterdag gaan de kappers weer open en daarbij spelen mondmaskers opnieuw een belangrijke rol, om het voor iedereen veilig te houden", zegt Steven Van Gucht.

"De klanten zullen hun eigen masker kunnen gebruiken en moeten dat tijdens het volledige kappersbezoek blijven dragen. Kies een masker dat goed aansluit op het gezicht en het gebied vanaf uw kin tot en met uw neus goed kan bedekken."

"Dat geldt ook voor de kappers, maar voor hen is een chirurgisch masker verplicht. Die hebben altijd een CE-markering, een erkenning van de kwaliteit van het masker. Ze moeten elke acht uur vervangen worden - en bij intens gebruik elke vier uur. Ook ontsmetting tussen twee klanten en voldoende ventilatie, ondanks het koude weer, zijn noodzakelijk."

"De heropening van de kappers betekent naar schatting 1 miljoen dichte contacten die er per week zullen bijkomen. We mogen daarbij niet vergeten dat het virus nog steeds intens circuleert, met meer dan 2.000 vastgestelde nieuwe besmettingen per dag. Mondmaskers zijn dus essentieel om te vermijden dat de epidemie opnieuw zou oplaaien."