Straffe taal uit het kamp De Block: “De virologen hebben dat beslist”

door: BVDO
Erika Vlieghe - Maggie De Block
Afbeelding bron: Photonews

Luc Asselman, de man van voormalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block, spreekt straffe taal over de explosie van de coronacrisis in ons land na het krokusverlof van 2020.

De krokusvakantie van 2020 is het moment geweest waarmee we het coronavirus in ons land hebben binnengehaald. Lus Asselman, de man van Maggie De Block, kan niet meer om met de kritiek die zijn vrouw krijgt en spuwt zijn gal uit.

Hij vertelt aan de Waalse krant La Dernière Heure dat er in de beginfase wereldwijd te weinig informatie was. Zo kwam het WHO niet met de nodige studies en gaf China valse informatie door aan andere landen.

Vooral het feit dat Belgen mochten gaan skiën in de krokusvakantie zit hem dwars. “Om duidelijk te zijn, het waren de virologen die zeiden dat je op krokusvakantie kon gaan”, zegt Asselman. “Mijn vrouw heeft dat niet gezegd.”

Asselman benijdr Frank Vandenbroucke (sp.a) dan ook niet als haar opvolger. “De grootste angst is nu dat dit virus kan muteren in iets veel ergers. En Vandenbroucke heeft ondertussen veel klappen op zijn hoofd gekregen. De kritiek die ik op hem hoor geeft me een gevoel van déjà vu."