Kritiek blijft maar komen: “De regering vertrouwt uitsluitend op hen”

door: BVDO
Alexander De Croo na het Overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

De coronacrisis in ons land wordt eenzijdig aangepakt door de regering. Die kritiek is te horen bij Bert Blocken, hoogleraar bouwfysica aan de KU Leuven en TU Eindhoven.

Het was aandoenlijk om te zien. Nederland kon afgelopen weekend voetballen met 5.000 fans in de tribune. Een proefproject, maar het mocht wel. In ons land zijn testevents nog altijd niet de revue gepasseerd.

Volgens hoogleraar Bert Blocken, die betrokken was bij het testproject in Nederland, is dat omdat de Belgische regering haar advies louter bij de virologen haalt. “De regering vertrouwt uitsluitend op de virologen, waardoor andere experten niet aan bod komen. Zo loop je achter de feiten aan”, zegt hij aan HLN.

Uit de eerste bevindingen van het evenement blijkt dat vooral de weersomstandigheden een invloed hebben op een goede gang van zaken. “Nu moeten we een model ontwikkelen dat toestaat om op basis van het weerbericht te voorspellen hoe veilig het is en of er dus ingrepen moeten volgen, zoals betere ventilatie", zegt Blocken nog.