Tommelein grijpt niet in na alert van Sciensano: “Gemakkelijke oplossing”

door: BVDO
Bart Tommelein
Afbeelding bron: Photonews

De Oostendse burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) vindt het ondanks een alert van Sciensano niet nodig om in zijn gemeente in te grijpen.

De coronabesmettingen in Oostende stijgen fors waardoor Sciensano de stad een alert stuurde, maar in tegenstelling tot heel wat van zijn collega’s vindt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) het niet nodig om extra maatregelen te nemen.

“Ik denk dat de huidige regels al streng genoeg zijn en dat deze momenteel eerst goed opgevolgd en gecontroleerd moeten worden”, zegt Tommelein in 'De Ochtend'. “Dat is al een serieuze opdracht. Als je nog eens bijkomende regels gaat opleggen, gaat dat tot veel verwarring en demotivatie leiden.”

In Knokke werd wel ingegrepen en alle binnenactiviteiten zijn er deze maand verboden. “Ik ga mij niet uitspreken over wat mijn collega's doen, ik wil in de eerste plaats de zaken in mijn eigen stad onder controle houden. Maar een verstrenging van de maatregelen vind ik een gemakkelijke oplossing."

Want een nieuwe lockdown komt wel heel dichtbij. “De politie kan alles wel controleren, maar in de eerste plaats moeten de mensen beseffen dat ze de maatregelen zullen moeten respecteren als we een lockdown willen vermijden. Ik wil vooral aan de mensen vragen om er nu eens allemaal zelf voor te zorgen dat we niet in een nieuwe lockdown geraken door afstand te houden en binnenactiviteiten te vermijden: als het buiten kan, doe het dan buiten."