Van Ranst laat zich de mond niet snoeren: "Geen toestanden zoals met Trump"

door: STS
Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

Niet voor het eerst in deze coronacrisis is het tot een clash gekomen tussen de politiek en de virologen. Professor Marc Van Ranst is niet onder de indruk van de uitspraken van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez of Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.

Bouchez gaf aan dat hij vindt dat Van Ranst te veel op tv komt, en zich moet beperken tot het geven van advies. Lachaert vindt dan weer dat de experten te veel onzekerheden en rampscenario's voorleggen aan de bevolking.

Van Ranst reageerde op VTM: "Wanneer er bepaalde dingen die de virologen of de experten hebben voorgesteld door de regering niet gevolg worden - en daar hebben ze alle recht toe - dan vraagt men daar uitleg over. Dan zou het wel heel raar zijn dat we zouden zeggen: geen commentaar."

"Wij zijn geen betaalde consultants, wij worden zelfs niet betaald. Wij zijn academische experten. Ik wil echt niet naar Trumpiaanse toestanden gaan - waar Anthony Fauci het zwijgen werd opgelegd - en ik bepaalde dingen niet zou mogen zeggen. Zo werkt dat niet."