Steven Van Gucht moet kritiek slikken na gewaagde uitspraak: "Heel fout"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Viroloog Steven Van Gucht heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan over het coronavirus en Donald Trump. Dat komt hem nu op kritiek te staan.

In Humo zegt Van Gucht deze week dat het hem tevreden stelt dat het coronavirus mogelijk het einde betekent voor de Amerikaanse president Donald Trump. In het najaar zijn er immers presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten.

"Wat mij in het bijzonder genoegen schenkt, is dat dit coronavirus de ondergang zal betekenen voor Trump. Hij houdt al jaren stand door mensen af te dreigen en het luidst te roepen, maar een virus kan je niet afdreigen. De mensen zien nu dat de realiteit zijn dwaasheid inhaalt", klinkt het in het weekblad.

Van Gucht denkt dan ook dat Trump niet herverkozen zal worden voor een tweede termijn als president. "Ik denk niet dat hij zal winnen. Dan zal ik toch trots zijn op dat virus."

Die laatste uitspraak schoot bij econoom Geert Noels in het verkeerde keelgat. "Een heel foute uitspraak. 'Trots op kanker' als Trump daaraan overlijdt?", stelde hij op Twitter.