Vandenbroucke begrijpt kritiek: “Maar zelfs met de beste wil loop je nu tegen de muur”

door: BVDO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

De beslissing om de scholen te sluiten blijft nazinderen. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) verdedigt de aanpak en stelt dat het echt niet anders kan.

Volgens federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke is de kritiek te begrijpen. “Er komt een moment dat je zelfs met de beste wil tegen de muur loopt”, zei Frank Vandenbroucke aan ‘Het Journaal’ op Eén. “Je kan scholen niet veilig en goed openhouden als er zoveel virus rondgaat in de samenleving, want hoe dan ook: kinderen worden besmet, brengen de besmetting mee naar school, andere kinderen nemen de besmetting weer mee naar andere gezinnen en dat is wat je ziet gebeuren.”

Frank Vandenbroucke blijft herhalen dat de sluiting van de scholen er komt op aanbeveling van de experten van de GEMS. Daarnaast wilden de experten ook de buitenschoolse activiteiten aan banden leggen, maar dat was voor Vandenbroucke een brug te ver.

“We hebben de kinderen niet echt alles willen afpakken wat er in de paasvakantie kan gebeuren”, vertelde de minister nog.