Vandenbroucke vraagt begrip: "Mensen moeten dat aanvaarden over de vaccins"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zegt dat het nog maanden zal duren vooraleer de jongere bevolking een derde prik kan krijgen. Er zijn namelijk wat vragen waar nog geen antwoorden op zijn.

De Vlaamse regering wil elke 12-plusser een derde prik geven. Het is nu nog wachten op advies van de Hoge Gezondheidsraad. Maar ook bij een positief advies kan het daarna nog maanden duren voor het zover is.

"Het zal vooral de vraag zijn: wanneer is die derde prik nuttig? Wanneer zet je die best? Want dat is vandaag nog niet zo duidelijk", verklaarde Vandenbroucke aan de VRT.

"Ik ben niet zeker dat de Hoge Gezondheidsraad ons snel zal kunnen zeggen wanneer die derde prik voor de jongere bevolking nodig is."

Vragen over vaccins

"Wat mensen moeten aanvaarden, is dat we over die vaccins nog altijd aan het leren zijn. Op de vraag hoelang de vaccins goed werkzaam blijven voor jongere mensen met een goede gezondheid, hebben we vandaag geen antwoord."

"Dat vraagt wat geduld van iedereen. We moeten aanvaarden dat er vragen zijn waarvan het wetenschappelijk antwoord nog niet klaarligt."

Vierde golf

"Een derde prik geven aan de hele bevolking is absoluut geen antwoord op de vierde golf. Die is hier en nu bij ons. De derde prik voor de hele bevolking is iets voor binnen vele maanden."

Download nu de gratis app van Redactie24