Vrees voor besmettingen op festivals en concerten: "Ik denk nu anders over corona"

door: MRO
festival mondmasker
Afbeelding bron: Christian Bertrand / Shutterstock.com

Het aantal corona-besmettingen stijgt opnieuw in snel tempo. Wij vroegen onze lezers of ze vrezen dat festivals en concerten deze zomer een broeihaard van corona zullen vormen.

De meningen zijn sterk verdeeld. Zo laten heel wat lezers weten dat ze best wel vrezen voor een toenemend aantal besmettingen op festivals. Anderen benadrukken dat het belangrijk is het gewone leven te hervatten. Een greep uit de reacties.

"Dat zou best kunnen maar dan mogen we nergens meer komen waar veel volk samenkomt. Bestaat dit nog: 'carpe diem'."

"Ja, ik heb het vorige maand gekregen na een bezoek aan de schouwburg, goed ziek geweest."

"Ik zit met een grote verkoudheid. Dat bestaat ook nog altijd. Mij getest en negatief. We gaan er mee moeten leren leven. Wie ziek is blijft toch gewoon thuis."

"Niet alleen de festivals, op markten verspreidt het virus zich evenzeer. Misschien minder snel, trouwens het is al langer bezig dan je zou vermoeden."

"Gewoon leven, het gaat nooit meer weg, zoals de griep komt ook elk jaar terug. Maar ja, de virologen staan niet meer in de kijker he."

"Geen idee. Ik ga deze zomer niet naar concerten... aan diegenen die wel gaan even dit: met angst leven is geen leven, blijf dan gewoon thuis. Als je gaat, ga voluit en amuseer jullie."

"Het zou kunnen, ik zou aanraden aan iedereen toch handen ontsmetten en zorgen voor jezelf. Ik zou mondmasker aan doen, want je staat toch dicht bij elkaar. Iedereen moet het voor zichzelf uit maken! Drank en mogelijk drugs, denken ze niet meer gezond na, dus gevaarlijk."

"Zeker weten, in mijn directe omgeving al veel zieken. Ik ook 15 dagen al, ben erg ziek geweest. Ik denk nu anders over corona, wat anderen over 3 dagen snot ook zeggen."

Tags festival