Conner Rousseau organiseert dit weekend festival: "Maskers af en feesten maar"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Dit weekend vindt in Sint-Niklaas het Walhalla festival plaats. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau is een van de organisatoren.

"Er is een testdorp aanwezig en wij scannen het Covid Safe ticket", legde Rousseau op Radio 1 uit hoe alles in goede banen wordt geleid.

"We hebben ook een manier om aan crowd control te doen. Zo is het ticket dat je koopt gekoppeld aan een tijdstip om binnen te komen. Anders weet je als organisator niet hoe laat alle mensen toekomen. Want we willen een grote spreiding in het testdorp, zonder lange rijen of opstroppingen."

Corona-app

"Het is ook voor iedereen verplicht om de Corona Alert-app te installeren, zodat iedereen in de gegevens van de contact tracing zit, moest er ergens een positief geval zijn."

"Het UZ Gent heeft ook een medisch labo naar hier gebracht, zodat mensen die positief zouden testen op een sneltest meteen in het labo een PCR-test kunnen ondergaan. Ze komen dan ook in het systeem van de contact tracing, zodat ze opgevolgd kunnen worden. Maskers af en feesten maar!"