Yves Stevens klaar en duidelijk: "2021 moét beter worden, komende weken zijn cruciaal"

door: STS
Yves Stevens
Afbeelding bron: Photonews

Yves Stevens, de woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum, wijst erop dat de komende weken cruciaal zullen zijn indien we 2021 niet willen starten met een nieuwe golf van het coronavirus.

"Maanden hadden we de indruk dat we in een uitzichtloze situatie waren beland, maar door de gunstige evolutie van de cijfers en het concrete vooruitzicht van een vaccin kunnen we nu hoopvol uitkijken naar de toekomst", zei Stevens tijdens een persconferentie.

"Het zal echter belangrijk zijn om de komende weken en maanden geen stappen over te slaan. Zoals we weten uit het verleden, gaat het om een zeer hardnekkig virus, dat van elke misstap gebruikt maakt om opnieuw hard toe te slaan. Dit mogen we niet laten gebeuren. 2021 moét veel beter zijn dan 2020. We willen en mogen het nieuwe jaar niet beginnen met een nieuwe golf. Daarom mogen we onze inspanningen van de afgelopen weken niet tenietdoen."

Eindejaarsperiode

"De komende weken zullen dan ook cruciaal worden. Ons gedrag tijdens de eindejaarsperiode zal bepalen hoe hoopvol we het nieuwe jaar kunnen beginnen. We beseffen dat de gevraagde inspanningen niet eenvoudig zijn. Het is dan ook belangrijk om elkaar te steunen in deze moeilijke periode. En wees solidair met de meest kwetsbare mensen in onze samenleving", besloot Stevens.