Yves Van Laethem voor Overlegcomité: "Versoepelingen zijn onmogelijk met zulke evolutie"

door: MRO
Yves Van Laethem
Afbeelding bron: Photonews

Woensdag zit het Overlegcomité opnieuw samen. Het is nog onzeker hoe de coronacijfers verder zullen evolueren, maar Yves Van Laethem waarschuwt om de maatregelen niet te snel te versoepelen.

"We hebben geen kristallen bol in ons bezit, maar we bevinden ons in een onzekere zone die twee richtingen uit kan gaan", vertelde de Franstalige woordvoerder tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum.

"Enerzijds is er een pessimistische richting. Die gaat niet in de richting van een opleving en een vierde golf, maar wel in de richting van een hoog plateau en met een omvang die op lange termijn moeilijk te dragen is."

In dat geval kunnen de regeringen maar beter niet overgaan tot een versoepeling van de maatregelen, vindt Van Laethem. "U heeft begrepen dat een dergelijke evolutie het onmogelijk zou maken om te versoepelen."

Maar er is nog een tweede mogelijkheid. "Aan de andere kant zou er een positieve trend kunnen zijn, met een ziekenhuisopnamepercentage dat blijft dalen en begin mei zelfs 100 ziekenhuisopnames per dag, of zelfs minder, zou kunnen bereiken".