Herdershond herstelt van zware mishandelding: "Als puppy werden haar poten overgestampt"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Een dierenbeul uit Leopoldsburg is door de rechtbank veroordeeld voor de zware mishandeling van een Mechelse herdershond. Hij kreeg een boete en mag de komende jaren geen honden meer houden.

De feiten kwamen aan het licht toen de politie werd opgeroepen voor een ruzie tussen de dader en diens partner. De agenten zagen er een puppy die zijn achterste poten niet kon gebruiken.

Het dier bleek mishandeld te zijn; de eigenaar had op zijn poten gestampt. Nu is hij daarvoor veroordeeld tot een boete van 1.600 euro. De rechter heeft hem ook verboden om de komende drie jaar honden te houden.

Operaties

De mishandelde puppy is intussen opgegroeid en hersteld. Een professionele hondenvanger ontfermde zich over het dier na de inbeslagname door de politie. "Dora was er vreselijk aan toe. Ik heb zelf de operaties bekostigd en heb haar opnieuw leren lopen en eten. Nachtenlang ben ik voor haar opgestaan om haar buiten te dragen wanneer ze haar behoeften moest doen. Ze zat in het gips en kon dat niet zelfstandig", verklaart de man in Het Belang van Limburg.