Hondeneigenaars gaan gecontroleerd worden: "Boete van 96 euro, of deze beloning"

door: STS
hond
Afbeelding bron: pexels

Het Agentschap voor Natuur en Bos gaat sensibiliseringscampagnes houden tegen het laten loslopen van een hond in de natuur. Wie betrapt wordt, krijgt een boete.

"Tijdens het weekend van 23 en 24 maart, op woensdag 27 maart en tijdens het verlengd weekend van 30 maart tot en met 1 april voeren de boswachters en natuurinspecteurs extra controles uit", kondigt het Agentschap voor Natuur en Bos aan.

"Wie zijn hond niet aangelijnd heeft, wordt gesanctioneerd en krijgt een boete van 96 euro. Een bedrag dat bij recidive of meer dan één hond verder kan oplopen."

"Hondeneigenaars die, zoals het hoort, hun hond wel aan de leiband houden, worden beloond. Zij krijgen - zolang de voorraad strekt - een doosje met hondensnacks, gemaakt door de firma hupple. Krijg je zo’n doosje uit handen van een van onze boswachters, dan is dat onze manier om te zeggen: 'Hond aan de lijn, ‘t zal wel zijn! Dank je wel!' En wat je krijgt zijn kwaliteitsvolle hondensnacks."

Zones

"Honden zijn van harte welkom in de natuur, maar enkel aan de leiband. Dat is misschien niet zo prettig, maar wel noodzakelijk om de rust in de natuur te bewaren. Gelukkig hebben we ook hondenlosloopzones, waar honden naar hartenlust vrij kunnen rondlopen en ravotten zonder leiband."

"In sommige omstandigheden zijn honden, zelfs aan de leiband, niet toegelaten. Dat is onder andere het geval in zones waar dieren grazen."