Katten sterven verschrikkelijke dood nadat ze vergiftigd zijn

door: PMN
Katten
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Twee katten zijn het slachtoffer geworden van een vergiftiging. De dieren zijn op een verschrikkelijke manier gestorven.

Luna en Bailey stierven in september 2021, kort nadat ze vergiftigd waren, meldt ‘Metro’. De feiten speelde zich af in Wales.

Na een week van huis geweest te zijn keerden ze wankel terug op hun poten. Bailey stierf nog voor de dierenarts hem kon zien en bij Luna werd een nierfalen vastgesteld. Er werd beslist om haar te laten inslapen om te voorkomen dat ze nog meer zou lijden.

De eigenaars van de katten lieten het daar niet bij. Ze gingen in de tuin van hun buur op onderzoek. Daar zagen ze twee potten staan. In de ene pot zat een helderbauwe vloeistof en in de andere pot tonijn.

Na onderzoek is gebleken dat het om ethyleenglycol gaat. Dat is een zeer giftige stof voor katten. “Het zorgt voor uitdroging, hoofdpijn, misselijkheid, desoriëntatie, zwakte en instorting”, legt een dierenarts uit.

De buurman gaf aan de rechtbank toe dat hij de twee katten opzettelijk van de vloeistof liet drinken. Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van 18 maanden, hij moet 150 uur gratis gemeenschapswerk verrichten en kreeg een verbod op het houden van dieren voor een periode van vijf jaar.

Tags katten