Kijk goed uit als je terug thuis bent van vakantie want deze diertjes neem je liever niet mee van je vakantiebestemming: Bijten en zuigen bloed

door: PMN
Bedwantsen
Afbeelding bron: Archieffoto (Pixabay)

De zomervakantie is alweer halfweg. Er zijn al heel wat mensen die al terug zijn van vakantie maar er zijn ook nog veel vakantiegangers die gaan vertrekken.

Vakantie is leuk, maar kijk goed uit als je terug thuis bent. Er zijn diertjes die je liever niet meebrengt vanuit je vakantiebestemming.

We hebben het dan over bedwantsen. Ze worden niet groter dan 8,5 millimeter en komen vooral in warmere gebieden voor.

Bijten en zuigen bloed
Om zich te voeden zuigen bedwantsen bloed uit je lichaam. Daarvoor moeten ze ook bijten maar van de beet voel je niets. De diertjes tref je dus vooral aan in je bed.

Een beet kan, net zoals bij muggen, jeuken en zal ook rode vlekken op je lichaam veroorzaken. Wees ook zeer alert als je op je bed bruine vlekken aantreft.

Bedwantsen zijn niet gevaarlijk want ze dragen geen infecties over. Je kan ze bijvoorbeeld mee terug uit vakantie nemen als ze bijvoorbeeld in je koffer zijn gekropen.

Tips
VRTNWS geeft enkele tips om bedwantsen te voorkomen. Zo kan je bij aankomst op je vakantiebestemming de bed - en matraszone checken.

Open je koffer of rugzak ook niet op het bed. Zo kan je vermijden dat de bewantsen in je koffer kruipen.

Gebruikte kledij stop je best in plastic zakken. Op die manier kunnen de bedwantsen ook niet op je kledij kruipen.

Tot slot nog dit: als je een zoete amandelgeur ruikt kan dit er op wijzen dat er veel bedwantsen in de buurt zijn. Ze beschikken immers over stinkklieren en die verspreiden een zoete geur.
 

Tags bedwantsen